DID YOU KNOW THIS ABOUT MINERAL MAKEUP?

MINERAL MAKEUP IS NOT ALWAYS MINERAL MAKEUP IF THAT MAKES ANY SENSE!

The-Top-Four-Benefits-Of-Mineral-Makeup

Alle har vi våre favorittprodukter og stort sett de fleste av oss er ute etter å finne noe som faktisk fungerer, tilpasset vår egen hudtype. Mineralsminke har vært lenge på markedet, og for oss med fet eller uren hud som verken tåler parabener eller for mye olje og tilsettningstoffer så er mineralmakeup noe av det mest naturlige man kan påføre huden, hvor man er sikker på at man tilfører huden rene stoffer og dermed er “safe”.

Men sjekker du egentlig ingrediensene på mineral-makeupen før du kjøper den? Jeg tenkte meg det ja. Kanskje fordi man stoler blint på at ordet mineral verken inneholder parfyme, alkohol, petroleumsbaserte farger, talg, talkumpulver eller olje, men saken er det at det finnes en del mineral-makeup på markedet inneholder både dette og faktisk så lite som 1 % mineraler. Hallo! Hva skjedde? Så vær obs! 

Stoffene som er bra å ha på ingredienslisten er:

  • Sinkoksid – gir fysisk solbeskyttelse samt roer ned huden og er anti-inflammatorisk.
  • Titandioksid (TiO2) – gir fysisk solbeskyttelse, og er den reneste hvite fargen av alle mineraler. Kommer fra Titan
  • Mica – benyttes for å gi glid. Partikkelstørrelsen avgjør om man får en mattende effekt eller mer glød.
  • Boron nitride (BN) – gir glatthet, dekkevne og glød.
  • Jernoksid (Fe203) – brukt som fargegiver

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen av produktene som ikke inneholder disse tingene er mineral-makeup fra Colorsciences som jeg ble introdusert for på Medisinsk Hudklinikk i Hamar. Fordelen med f.eks Colorscience er at det er sminke med høy kvalitet som er en forlengelse av hudpleie, og innholder kun rene mineraler tilsatt vitaminer, ceramider og peptider og inneholder ingen kjemikaler, olje, parfyme eller alkohol. 

FACE PRIMER / SKIN MATTIFYINGPA192067

Jeg tenkte jeg skulle anbefale dere et par mineral sminkeprodukter som nå har blitt inkludert i min daglige sminkerutine, nemlig primeren til Colorscience som jeg bruker under foruntadion, under øyne, hake, kinnbein og på “urenheter” for å roe ned huden, jevne ut, glatte ut fine linjer, redusere porer og nøytralisere huden og rødhet. 

SETTING MIST
PA192065

Dette er et produkt jeg ikke har tatt i bruk før nå, nylig. Et produkt jeg egentlig ikke har tenkt over finnes, men som er helt genialt. Et produkt som “setter sminka”. Når du er ferdig med å sminke deg, så sprayer du deg i ansiktet med denne: Ready, set go og sminka holder ut dagen, uten å bli skjoldete, flekkete eller gnidd utover!

//Produktene er sponset av Medisinsk Hudklinikk