Restylane vs. Juvederm vs. Teosyal / Hva er egentlig forskjellen? Og visste du dette?

Jeg har i det siste fått en del spørsmål om hva som er forskjellen på diverse fillere som Restylane og Juvederm. Jeg har tidligere skrevet  at jeg kun har benyttet meg av Restylane i leppene, og hvorfor jeg har gjort dette. For kort siden skrev jeg en sak for iknowthatmagazine om “fillers addiction” , hvor jeg skrev om min egen erfaring med restylane og om hvor fort gjort det er å bli “bitt av basillen” i dagens samfunn.

tumblr_myuffkjTtR1ria4seo1_r1_500
Når jeg hører andre mennesker snakke om det, altså de som aldri har prøvd å injisere noe som helst, men snakker om det som om de skulle vært eksperter blir jeg nesten litt oppgitt, selv om jeg ikke forventer at alle skal vite forskjellen på diverse fillere, eller vite hva som er hva. Noen tenker kanskje at det er litt merkelig at jeg blogger om det, og deler egne erfaringer i en alder av tjueseks. Og de som er av den gammeldagse sorten tenker kanskje “hun som er så ung, trenger vel ikke dette” osv… Hva med de som starter når de er nitten? Det er jo faktisk bare litt over tre år igjen til jeg fyller tredve, men da er det kanskje greit da? Det er akkurat dette som provoserer meg! Folk som snakker bak din rygg, uten å tørre å spørre deg hvorfor du gjør det? Eller folk som konkluderer med at man har dårlig selvtillitt eller ønsker å se ut som alle andre osv, osv. MEN, det handler ikke alltid om det, og faktisk  er det en vesentlig forskjell på hva man tar, hvor mye man tar og hvorfor man tar det. Det er her man bør tenke seg om, og kanskje skaffe seg litt mer informasjon før man uttaler seg om ting man ikke har greie på. Jeg har alltid syntes at innenfor skjønnhetspleie, medisinske hudbehandlinger og plastisk kirurgi har vært et interessant tema, og  jeg har lest meg til mye av kunnskapen jeg sitter inne med, samt intervjuet en del autoriserte behandlere!

collage

La oss si at noen forteller deg at de har tatt Botox! OMG- hun som som er så ung..i tillegg har du sett skrekkeksempler på mindre gode resultater..Selv kunne det aldri falt meg inn å injesert botox verken i ansiktet eller leppene, og jeg tror nok aldri jeg kommer til å gjøre det heller, men botox kan også benyttes til helt andre ting bare for å få sagt det…

  • Visste du at Botox bla kan benyttes mot migrene, overdreven svette og sjeling ? 
  • Visste du at Botox IKKE kan injeseres i rynker, men blir injesert i musklene som som forårsaker at rynkene dannes
  • Vet du egentlig forskjell på Botox & Restylane ? Ikke..da kan du lese mer om det her

Har du smale lepper, usymmetriske lepper (slik jeg hadde) eller ønsker du at tennene dine skal bli mer synlige når du smiler? Da er kanskje restylane noe for deg. de fleste jeg kjenner har benyttet seg av restylane første gangen de prøver og fortsetter med dette. Noen har gått over til filleren Juvererm , og har følt at dette er noe som ga mer ønsket resultat og lenger varighet. Selv har jeg aldri prøvd Juvederm, da jeg ikke har hatt noe tro på at det utgjør så veldig stor forskjell. I går ble jeg introdusert for en annen type filler som jeg kun har lest om et par ganger. TEOSYAL heter det. Jeg valgte å prøve dette, for å kjenne etter om det faktisk er noen forskjell, og om det evt varer lenger enn restylane, da jeg føler at restylanen går ut litt for fort, i hvertfall fra mine lepper. Mange spør meg hvor lenge det varer og hvor mye det koster? Noe som faktisk er helt umulig for meg å svare på, da alle har forskjellige lepper, og det er som regel ganske stor forskjell fra person til person om forventninger til resultatet. Vil man at det skal se mest mulig naturlig ut, og at noen ikke skal se at du har gjort noe, tar man kanskje 0,5 ml og betaler mye mindre enn om man ønsker mye volum. Når man skal fylle inn i leppene for første gang trenger man også kanskje litt mer, enn andre og tredje gang man skal gjøre det. Om man gjør det oftere og fyller på lite om gangen kan dette bli billigere, enn om man venter mange måneder til alt er ute igjen. Ofte vil noe av benyttet filler sitte igjen i leppene også, når du neste gang skal fylle på mer.

IMG_2937

Men hva er egentlig forskjellen på disse tre fillerne? 

  • Både Juvederm, Restylane og Teosyal er et FDA godkjent hyaluronsyre fyllstoff . 
  • Eksperter mener at forskjellen på f.eks restylane og juvederm er at Restylane kan brukes til å bygge opp ansiktet, noe som er umulig med juvederm. Juvederm har lettere for å flytte på seg enn restylane, som har en tendens til å bli sittende der det er injesert. Hvilket betyr at hvis man benytter seg at Juvederm til å gi volum i kinnet, kan det skape uønsket fylde ved å drive inn til toppen, å utgjøre forskjell en forskjell i motsetning til Restylane.
  • Restylane/teosyal brukes til rynker og kaster, inkludert de i pannen mellom øyenbrynene (bekymrings eller sinnarynken), og linjer fra leppen mot nesen. Restylane brukes til å tynne overfladiske linjer rundt øyne og bla Perlan for behandling av dypere linjer. Du kan ofte bruke en kombinasjon.
    Alle produkter er nøyaktige kopier av kroppens egen hyalurosyre og er verdens mest anvendte filler.

collage

Foreløbig er det vanskelig å si noe om egen erfaring av Teosyal, da det kun har gått en dag. Jeg hadde også gammel restylane igjen i leppene når jeg fylte på med Teosyal i går, men den lille forskjellen jeg kan uttale meg om er at Teosyal var mindre smertefult enn Restylane å injesere. Jeg kjenner at jeg er mer øm og hoven dagen etter med 0,8 ml enn når jeg satt 2 ml restylane. Teosyalen har ikke klumpet seg i leppa mi, noe restylane alltid pleier å gjøre, slik at jeg må klemme/massere på de for å løse de opp! Men det blir spennende å se etter noen flere dager hvordan leppene ser ut! PS: bildene (over) er tatt i dag og er fortsatt hovne og store. Det avtar etter ett par dager og vil bli mer normale.

Håper dere fikk svar på noe av det dere har lurt på/lurer på her! Og hvis ikke, så er det bare å spørre i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan. Del gjerne ergne erafringer også :) Interessant å høre hva dere mener om dette? Eller om dere har egne erfaringer!