JEG STØTTER TOOJI

Som blogger og med den ytringsfriheten man “liksom” skal ha så føler jeg at jeg gjerne vil dele min støtte til Tooji og hans budskap i musikkvideoen “father” som har skapt debatt det siste døgnet.

Jeg stiller meg bak Kjell Nordstrøm sin kommentar som mener at det var dette var sparket kirken trengte. Javel så er det kanskje ikke normalt at folk har sex ved kirkealteret, og de fleste hadde nok blitt rimelig paffe hvis dette var noe man ble vitne til in real life, men da stiller jeg også spørsmål om det er normalt at et land som Norge forbyr homofile å gifte seg i kirken?

Da jeg så TV2 debatten mellom Tooji og Erlend Elias ble det nevnt flere ting som ikke har slått meg før. Mens Erlend Elias kommenterer at det var på tide at Tooji kom ut av skapet, så stiller Tooji spørsmål om hvorfor han i det hele tatt skal “komme ut av skapet” i Norge. Altså er det jo egentlig det som understreker en sann likestilling. Jeg mener, hvis homofile skal “komme ut av skapet” så bør jo strengt talt heterofile også “komme ut” da. Hvis det å komme ut betyr å vise seg offentlig med den man er forelsket i uavhengig kjønn.

Bare fordi et mindre prosentantall fortsatt mener at homofili ikke er A4? Er ikke Erlend Elias med mann og 2 barn A4 kanskje? Jeg ser i hvert fall ikke på Bjarne med kone og 3 barn med hytte på fjellet og Volvo i garasjen som noe mer eller mindre A4 enn han. Så mens man fortsetter å gå rundt å “nevne” venner som kommer ut av skapet, tenk over dette: Hvorfor skal det nevnes i det hele tatt? Man velger vel selv om man vil være åpne eller ikke, og da er det vel opp til hver enkelt å fortelle om sitt private liv eller ikke, og hvis vedkommende forteller deg at han/hun har fått seg kjæreste enten det er samma kjønn eller ikke er jo det flott på alle måter.

Man trenger vel ikke å heise flagg og bake kake av begreistring, som om vedkommende er født på ny bare fordi han eller hun er gay og forteller deg om sin nye flamme som da tilfeldigvis er av samme kjønn.

Jeg syntes i hvertfall det er helt fantastisk at noen faktisk tør å ta et skikkelig oppgjør med kirken, og kanskje må det faktisk en sexscene til for å provosere nok å skape debatt rundt religion og homofili. Er det noen som bør få opp øya litt her så er det den norske kirke, og til alle som mener at Tooji har tråkket på kirka så har forsåvidt kirka tråkket på han og , og jeg kjenner jeg nesten er flau over det faktum av at homofile ikke får gifte seg i den norske kirke er tragikomisk!! Det er snart så jeg melder meg ut av hele kirka kjenner jeg. Uansett så støtter jeg Tooji, og her er det kirken som bør ta et skritt frem og ønske homofile velkommen ikke omvendt!

SÅNN! Det var dagens “preken” fra meg!

“Kjærlighet over religion” det er sånn det skal være!