Hvor mye skal man finne seg i ?

Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg…denne setningen brukes ikke så ofte lenger gitt..

P7145852

Som blogger skal man tåle mye, og i hvert fall hvis man har sterke meninger om ting som ikke nødvendigvis gangner alle parter. Jeg trodde litt av poenget med å kunne bruke ytringsfrigheten er friheten alle mennesker har til å gi uttrykk for det de mener, og ønsker å si noe om. Jeg har mye meninger, men jeg deler ikke alt. Saker jeg virkelig brenner for og engasjerer meg i er noe jeg tidligere har gitt meg noe å kunne dele med andre. Men i dag har det gått opp for meg at man faktisk ikke kan dele noe, uten å bli stemplet som både det ene og det andre. Det er kanskje ikke noe nytt at man får gjennomgå hvis man deler noe som skaper reaksjoner, og netthets er jo noe som foregår daglig på facebook, men at jeg i min villeste fantasi skulle få slengt etter meg at jeg er både høyreekstremist og hatefull bare fordi jeg har delt avisoppslag fra norgesavisen som stiller spørsmålet om Norge er på vei mot en ny borgerkrig? Dette er et innlegg som inneholder linker til faktarelaterte medieoppslag som beskriver hvordan verden har endret seg brutalt på kort tid, ikke et innlegg hvor jeg skriver en eneste setning som kan rettes mot hat eller høyreekstremisme. Om jeg har meninger som jeg vet kan såre noen, ja da holder jeg de for meg selv. Det kunne heller aldri falt meg inn å henge ut et en venninne eller en bekjent (eller noen andre) på facebook fordi han eller hun hadde sterke meninger om en sak!

Bare i dag har jeg fått høre flere ganger at jeg er rasistisk, at jeg bidrar til kaos og smerte, at jeg driver med fremmedhat, og at jeg ikke vil landets beste?Jeg har også fått høre at jeg ikke har noe i Noahs fakkeltog å gjøre fordi jeg støtter fientlige holdninger, derfor kan jeg ikke støtte dyrenes rettigheter. Hvor i huleste navn er moralen i dette?

Jeg som har brukt et hav av energi den siste tiden for å kjempe for dyrenes rettigheter, og ønsker mer enn noe annet rettferdighet for dyrene. Hvis ikke jeg har noe i fakkeltoget mot pels å gjøre, nei da vet ikke jeg. For å sammenligne fakkeltog med innvandring og asylpolitikk er jo bare helt på tryne, og har i mine øyne ingenting med hverandre å gjøre så lenge man bryr seg om andre og viser det. Fordi jeg som resten av flertallet i dette landet ønsker nye asyl-innstramminger så er jeg et dårlig menneske?! 

For en kort stund siden opprettet jeg og en til arrangementet på facebook “Julegaver til de som trenger det “. Et arrangement som var ment for å hjelpe narkomane, hjemløse, alkoholikere og prostituerte, ja mennesker som kanskje blir litt glemt midt i den enorme flyktningskrisen. Dette arrangementet har nådd mange hundre tusen, og har allerede 800 som har meldt seg på og flere tusen som har vist engasjement med et ønske om å bidra. Et arrangement som ble opprettet fordi vi har lyst, og vi vet at det er mange der ute som har lyst til å hjelpe våre egne også. Så jeg beklager på det sterkeste til alle dere som måtte mene at jeg er både hjerteløs og kald fordi vi ikke ønsker å inkludere flyktningene i akkuratt dette arrangementet. Det var virkelig ikke meningen å oppfordre folk til å strekke ut en hjelpende hånd til de som ligger under brua i Oslo og må tigge hver eneste krone på egen hånd! Gid, noen kunne sett litt lenger enn lillefingeren. Mennesker som mener jeg ikke har satt meg inn i hvordan det er å være flyktning? Nei, det er godt mulig det, men har du satt deg inn i hvordan det er å bli kastet ut av ditt eget hjem som dement, fordi en flyktning familie trengte et sted å bo? Er det ikke naturlig, ikke minst en menneskerett å stille spørsmål om hva som skjer i dette landet her? Tydeligvis ikke.

Jeg skulle gitt alt for å sittet i en debatt å diskutert til krampa tok meg, men jeg håper at ikke bare alle de som støtter meg, men også de som slenger dritt eller skriver nedlatende ting om meg fordi jeg mener og står for noe som kanskje ikke er helt i tråd med det vedkommende mener. Hvor mye dritt skal man finne seg i? En ting er i hvert fall sikkert, og det er at det ikke er rasistisk å være skeptisk, men det er dessverre mange som tier, nettopp for å slippe slik som dette!

Er det rart det er krig i verden sier jeg bare!