HVOR HAR DET BLITT AV SUNN FORNUFT?

Skjermbilde 2015-11-16 klSkjermbilde 2015-11-16 kl

Usmakelig og dobbeltmoralsk er bare for-ordet for hva jeg har å si når det kommer til pelsbruk og dyr i fangenskap. For det første må jeg si at Vixen som er en av de magasinene i Norge som står på listen over motemotpels fortjener en tommel opp som setter fokus på et tema som ser ut til å ha blitt visket fullstendig ut fra andre mediekanaler.

Selvsagt har Norge mye å stri med, og det er nok grusomheter å skrive om – men la oss ikke glemme dyrene, selv om vi også tenker på mennesket. I en tid som denne når landets prioriteringer er rettet mot en religiøs krig og uskyldige europeiske liv, vil neppe mange prioritere dyr og deres forferdelige forhold. Dessverre så kommer dyrene i andre rekke, og “folk flest” klarer ikke å samenligne daglig tortur av dyr med tortur av mennesker. Mange mener at “fakkeltoget mot pels” som var i helgen burde ventet, og mange irriterte seg over at det var mer snakk om Paris, enn dyrene og at man like så godt derfor kunne holt seg hjemme. Der er jeg ikke enig! MEN vi hadde et minutt stillhet for Paris, men hva med et minutts stillhet for blir flådd levende hver dag? Eller som andre nevner “Hva med ett minutts stillhet for det som nylig skjedde i Libanon”? Jeg sier igjen “Hva med et minutts stillhet for dyrene og resten av verden som trenger hjelp”?

Da jeg stod med fakkelen min foran Stortinget på lørdag gråt jeg ikke bare fordi Hanne Kristin Rohde holt en svært rørende appell som lød “Akkurat nå mens vi er her sitter 900 000 rev og mink i bur uten håp. Jeg gråt ikke bare for ofrene i Paris eller det vakre lyset fra alle fakklene som lyste opp i mørket en kald Novemberdag. Jeg gråt fordi ..jeg hver eneste dag som går, blir minnet på hvem som er de verste, nemlig mennesker! Grusomme mennesker som blir kalt for dyr, men mennesker er ikke dyr. Dyr flår ikke mennesker levende, de er uskyldige, de har ikke torturert, drept eller skadet noen. De kjemper for å overleve på samme måte som kvinner og barn kjemper for å overleve en ekstra dag i IS sitt fangenskap. Vi kan kan ikke sette en stopper for IS eller andre terrorgrupper i dag, men vi kan sette en stopper for dyrenes lidelser. Hvis Nederland kan, hvorfor kan ikke Norge gjøre det samme? Hva er det som holder oss tilbake? Er det ikke nok elendighet i denne verden fra før av! Jeg gir meg i alle fall ikke med det første..For hvis man skal stoppe opp å kjempe for det man ønsker å sette en stopper for fordi det tragisk nok skjer flere grusomheter på en gang, da kan jeg like så godt slutte å tro på meg selv. 

Pelsbransjen er en eksportnæring, og bryr seg derfor kanskje mer om kinesisk enn norsk klesbransje. Skriver NOAH i en kronikk i Dagsavisen om politikernes ansvar for at pelsdyrene fortsatt lider i bur.Les den her

APROPOS kinesisk klesbransje, for ikke å snakke om hvordan de behandler dyr er rett og slett groteskt. I så mye som 99% av tilfellene blir vaskebjørner, rev og mink torturert, flådd levende og slaktet på en måte som får meg til å ville spy på skjermen. To av “Saks Potts” sine hovedleverandører av pels er i følge dem selv fra Kina, noe de ikke tør å være åpne og ærlige om når de svarer Vixen. Det eneste de har å komme med er at de gjennom deres samarbeid bruker skin fra Europa. For det første så er det snakk om pels og ikke skinn, og for det andre som har Kina aldri vært en del av Europa. 
Saks Potts sier forskjellige ting til ulike magasiner ettersom hvilket land som spør. Så jeg må ærlig innrømme at deres svar gjemmer seg bak det jeg kaller dobbeltoralisme! Men, men intet nytt at man tar seg selv og sitt eget rykte i forsvar, men heldigvis er vi mange som klarer å kle seg i “sunn fornuft” og likevel se smashing ut!

Les “Bloggeren raser mot pelstrend” HER.