Festivalminner

collagetr

I skrivende stund sitter jeg med sommerfugler i magen av å tenke på årets kommende sommerfestivaler, men jeg skjønner jo såpass at jeg dessverre ikke kan få med meg alt jeg har lyst til . Hadde det vært opp til bare meg, samt at lommeboka hadde blitt fylt opp av seg selv, hadde jeg med glede reist fra festival til festival og levd på musikk, kjærlighet, latter og øl. Sommeren i fjor viste seg å bli den beste på lenge, med så mange fine festivalopplevelser.

collage
Jeg hadde akkurat kommet hjem fra to uker på Puerto Rico, brunere enn jeg hadde vært siden den tiden hvor solariummet var mitt andre hjem. Ingen planer hadde jeg for sommeren…..ingen, og festivalbillettene de var utsolgt for lengst! Jeg husker det som det var i går. Jeg satt med tårer i øynene å leste om Lissie som skulle spille på Stavernfestivalen, mens jeg brukte mine siste krefter som om jeg skulle vært døende, på å sette sammen en spilleliste på Wimp med låtene du gjerne ønsket å høre om du hadde vært der selv. Tror dere ikke jeg vant? Uken etter var jeg på vei til Stavernfestivalen for å få oppfyllt en av mine største drømmer gjennom livet, nemlig å få se Lissie spille live. For en opplevelse det var, for ikke å snakke om følelsen når alle sang med på låtene hennes. Ja, det var virkelig vært overnattingen blant spøkelser på Trudvang gjesterård.Litt senere var det tid for Canal street festival og stemning på kaia i Arendal, før det braket løs med Øya i August.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=oRT2vtaZMF0]

Siste året i Middelalderparken, lyset over Oslo var helt spesielt og vi glemte nesten at det regnet der vi stod på vår egen lille øy med tak over som var kun for for oss når Monsters & Men stod på scena, hvor vi danset og sang “Hey! Don’t listen to a word I say” Hey.. Øyafestivalen toppet seg dagen etter da solstrålene bestemte seg for å vise seg og der vi satt, helt nede ved vannet i vår egen lille verden. Cat Power har inntatt scena, og synger en litt annerledes versjon av The Greatest, men som får meg til å bli sittende helt stum, uten et ord og bare kjenne på følelsen av lykke. I motsetning til omtalen fra musikkanmeldere, var det mye vakrere og ti ganger mer magisk enn albumversjonen. Jeg håper at årets festivalsommer blir like bra som i fjor, og at folk synger med som her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IVzMab6B6zo]

collageju

Årets desidert største høydepunkt blir nok Lars Winnerback og Bob Dylan på Stavernfestivalen, gjensyn med Røyksopp & Robin, Janelle Monae og Thomas Dybdahl på Øya og Avicii & Icona Pop på feelings festival. Jeg skulle gjerne sett Laleh på Hove også, men som sagt så kan man dessverre ikke få med seg alt.

Skal dere på festival i år, i såfall hvilken? Og hvem gleder dere, dere mest til å se?