Feminisme #utenfilter


collages

Det er delte meninger om hvilken betydning kvinnedagen har for oss den dag i dag, men en ting er i hvertfall sikkert, det er en dag vi kvinner bør sette litt ekstra stor pris på. En dag å være litt ekstra stolt av seg selv, eller kanskje feire en kvinne man setter ekstra stor pris på, og som har hatt en stor betydning i ens liv. Det finnes mange måter å feire på, og noen skal kanskje gå i tog?

Håper dere alle støtter reservasjonsretter og løfter en hånd opp i været for at leger som nekter å henvise videre får sparken. Jeg støtter alle kvinner som ønsker å ta abort, uansett årsak!

T8fu7yLQNeuQpL8jxL9XRAXhVysTi9gYPa1DBG2fmm_g

Ja vi er heldige, vi kvinner som bor i Norge. Tenk på alle de kvinnene der ute som ikke har den frie rett til å bestemme selv hav de vil mene, gjøre med livet sitt eller hvem de ønsker å være sammen med. De som blir nektet friheten til å være kvinne. Jeg merker jeg grøsser bare av tanken!

collageyt

Jeg ser det er flere bloggere som omtaler kvinnedagen som svada, fjas eller at den har gått ut på dato. Dette er noe jeg er totalt uenig i. Bare fordi kvinner i Norge har kommet langt med egen rett til å bestemme, så betyr ikke det at vi bare skal la kvinnedagen gå oss forbi. Man kan si uendelig mye om samfunnet vi lever i , pr i dag. Og det er mye jeg ønsker annerledes for barna som vokser opp i dag, og generasjonen etter de. Det kan være tøfft å være kvinne i dag, men kanskje enda tøffere å være barn, ungdom å vokse opp med det presset som er i dag!

collageyt
Jeg syntes uansett vi bør feire kvinnedagen på våres egen måte. Det er ingen oppskrift på hvordan an bør/skal gjøre det. Tommel opp for de som går i tog, for de som velger å hedre en kvinne som har betydning i ens liv. For de som velger å være hjemme med barna eller for de som bare velger å være alene og bruke dagen på seg selv. Vi MÅ bli flinkere til å akseptere andres behov, ønsker og meninger.

Jeg startet kvinnedagen med en lang tur langs Mjøsa uten sminke! Noen ganger må man bare tørre å vise seg slik man faktisk er.. Jeg er på mange måter ikke red for å drite meg ut, men akkurat når det kommer til å vise seg offentlig #utenfilter er litt scary. Noen av dere som går ofte ut døta uten sminke? I så fall er dere tøffe!

Nå skal jeg være tøff nok til å vise meg uten sminke for dere, både her og på iknowthatmagazine! Ganske stor forskjell med og uten..hehe

Gratulerer med dagen alle kvinner der ute! BE PROUD OF WHO YOU ARE

collage

HER kan dere lese mer om hva jeg er stolt av med å være kvinne, hva jeg liker ved meg selv, og hva jeg er mindre glad i. Mer om hva kvinnedagen betyr for meg, og de andre i redaksjonen. Fordeler og ulemper med å være kvinne, samt  tilværelsen for kvinner, når det gjelder barna som vokser opp i dag. Mye bra lesestoff, og flere bilder #utenfilter