DET NYE: BIKINITID


“Vi digger kroppen vår”  For bare 5 år siden hadde jeg aldri i verden trodd at jeg kom til og tørre å la meg avbilde i bikini i Det Nye magasinet`s bikiniutgave, men nå er jeg der. “Jeg ser på meg selv med nye øyne” og det er rart å tenke på hvor drastisk mitt kropsfokus har endret seg bare på de siste årene..Da jeg var 12 år kjøpte jeg mitt første Det Nye magasin, og det var vel der det startet, og vrangforestillingene av min egen kropp skulle ikke bli noe bedre med årene! Spisevegring, og bulemien ødela meg nesten, men bare nesten.. Det tok mange år og bli frisk og mange år og forstå at vi bare har et liv og det bør helst brukes til noe annet enn slanking. Grete Roede, slankepiller, milkshake, lavkarbo, hardtrening, tre frukt om dagen, thinspiration, you name it er bare av noe av det jeg har vært gjennom i løpet av mitt 26 årige liv. Jeg ser på gamle bilder fra da jeg var på mitt tynneste. Jeg er 1,73 høy og veide for fire år siden 56kg. Jeg kjenner ikke meg selv igjen, med et magert ansikt og kragebein som syntes alt for tydelig. Jeg husker også hva jeg tenkte den gangen da jeg så meg selv i speilet ” Æsj, så feit jeg er” Men jeg var alt annet enn  feit, jeg var for tynn slik jeg ser det nå. Fordi jeg ikke spiste riktig, fordi det kun gikk i alkohol og frukt – that`s it!

Jeg er vel ikke den eneste som har hatt JOJO slanking på agendaen hvert eneste år. Dere kjenner dere kanskje igjen når jeg sier at jeg kunne gå ned 10kg med hardtrening og mindre mat, og når sommeren kom så fant jeg ut at jeg var fit for bikini, og det var bare og fråtse i grillmat og corona til den siste soldagen kom og man forstå at man kanskje hadde gått opp 7kg igjen i løpet av tre måneder. OBS!! Den onde sirkelen tok ingen ende, før jeg fikk en sykdom som endret synet mitt fullstendig. .

Jeg kan skrive uendelig om kroppsfokus, jenters syn på idealkroppen, bloggere, kjendiser, plastic surgery osv, men dette er tross alt et blogginnlegg, så jeg får holde meg kortfattet. Jeg merker at jeg spyr av kommentarer som “Herregud, de som er feite velger det selv” Og “Alle kan trene” eller “Man blir hva man spiser”  ALLE har faktisk ikke den muligheten som ALLE tror!! Noen har stoffskifte og kan ikke gå ned i vekt uansett hva de spiser eller trener. Noen får ikke trent pgs sykdom, og det er ikke slik at når man har smerter så bør man børe på seg så ofte som mulig. Det er også veldig inviduellt fra person til person. Jeg har selv hatt store smerter i ledd de fire siste årene, og har ikke hatt mulighet til å trene og holde meg i form slik som jeg kanskje har ønsket. Jeg har ikke hatt ork til å spise minimalt eller ta hensyn til alt jeg putter inn, derfor har jeg egentlig bare kommet til en konklusjon for meg selv, og lært meg å godta den kroppen jeg har.. Det meste jeg har veid er 74 kg, og jeg har fleipet om at “her kommer flodhesten” eller nå er jeg ikke langt unna “Moskva Marit” , men herregud, 74kg er da ikke et fedmeproblem. Det er først nå jeg ser det, etter og ha vært gjennom mange runder med meg selv. Gått fire skritt tilbake og ti frem!! Jeg har store lår, rumpe og mega store pupper, men who cares? Den dagen ryggen ryker pga puppene, da skal jeg kanskje vurderte puppereduksjon, men ikke før. Er det noe jeg ikke gidder å bruke energi på så er det å legge meg under kniven for å oppnå et ideal jeg ikke kommer til å ha mer enn et år uansett fordi jeg elsker å frotse hele året, og er vel litt mann når det kommer til pilsdrikking 😀

BE WHO YOU ARE

GOD SOMMER!