Det fine i hverdagen

68ed22cea93e11e3886712ac01958366_8
Fine ting finnes i alt og alle, bare man ser ting fra et annet perspektiv. Jeg vet det er lettere sagt enn gjort, og noen ganger ser man det ikke før man blir mer voksen, og dermed sitter igjen med en følelse av en helt ny verden har åpnet seg. I hvertfall har jeg følt det slik det siste året. Jeg har kanskje aldri vært noe flink til å se det fine i de små tingene, bare i den visuelle. Drømmen om et annet sted, en annen verden der alt kunne vært annerledes. Det er rart med det, men vi er så forskjellige vi mennesker, og noen bruker faktisk et helt liv på å se verden. Da jeg var ung, selv om jeg fortsatt vil kategorisere meg som ung så snakker jeg om noen år tilbake. Da var jeg sikker på at jeg ville se det fine i alt bare jeg bodde et annet sted. I et annet land var løsningen på alle verdensproblemer, og jeg var sikker på at i det “andre landet” ville jeg få det så mye bedre. Rart? Det tok meg mange år å finne meg selv, men også mennesker som var bra for meg. Mennesker som ville meg godt, mitt beste og som var glade på mine vegne, og det jeg klarte å få til på egen hånd. Jeg tror at alle mennesker kommer inn i ditt liv for en mening, en periode eller for livstid. Når du forstår hvilken av delene det er, vil du også forstå bedre hvordan ting henger sammen.

9db0f7eba690d9d737c66fd07b4cedd2
Det er ikke alltid det er en mening med at alle du møter på en vei skal være der for alltid. Det er kanskje en trist tanke, i hvertfall så får jeg tårer i øyne av å tenke på personer i livet som ikke lenger er der, av en eller annen grunn. Mennesker jeg har vært glad i, har masse minner med og som jeg til tider kan savne, men når jeg tenker etter skjønner jeg også hvorfor de ikke er der lenger.

853674a014a911e3855722000aa800e1_7
Alle har vi en fortid, enten det er på godt eller vondt, eller begge deler. Jeg har selv hatt et tøfft liv preget av mye smerte og har blitt utsatt for ting et menneske aldri burde blitt utsatt for. Jeg har holdt på å gi opp mange ganger, men noe har gjort at jeg alltid har reist meg igjen. Kjempet mot smerten, mot sykdom og mot all den motgangen som har kommet min vei. Om det er alt jeg har opplevd som har gjort at jeg i dag kan se det positive i det meste, og gleden i de små tingene i hverdagen, nei det er ikke godt å vite. Om livet mitt hadde vært en fryd på røde roser, er det kanskje ikke sikkert jeg ville satt like stor pris på de små tingene. Kanskje var det en mening, selv om det er surrealistisk å tenke at alt som har skjedd meg har hatt en mening, men så velger jeg å tro på det. Tro på at lykken faktisk eksisterer bak mørket.

Det er mye jeg setter pris på i dag, og det er mye jeg ser gleden i. Jeg elsker å bruke bloggen til å vise dere hva som gleder meg i hverdagen. Å sette pris på en enkel kaffedate med en god venninne, en stor blomsterbukett, at gresset i hagen er grønt og at solen skinner, det har tatt tid. For fire år siden så jeg på dette som en selvfølge. Det var helt ubetydelig å gå en tur i skogen, dra på en hyttetur uten afterski eller bruke penger på kunst og Interiør. I dag ser jeg annerledes på ting, men det handler vel om å bli voksen gjør det ikke? De gode verdiene ligger jo i sunnhet, helse og trygghet. De tingene som bør være det viktigste i ens liv. Så får alt det andre komme etterpå!

6cfed376a580a85cd5c16f11dc669656

Her er en liste over fine ting i min hverdag:

White12

Hva setter dere pris på i hverdagen?